Annons
Nyheter

Är Juan Guaidó på Frankrikes ambassad?

Venezuela • Publicerad 5 juni 2020
Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó. Arkivbild.
Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó. Arkivbild.Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó befinner sig på Frankrikes ambassad i Caracas, uppger den venezuelanske utrikesministern Jorge Arreaza.

– Vi kan inte under några omständigheter gå in på något annat lands ambassad, säger han i en radiointervju och tillägger att ett gripande därmed inte är möjligt.

Annons

Frankrikes utrikesdepartement förnekar dock att Guaidó är på den franska ambassaden, rapporterar både AFP och Reuters.

Det var i måndags som president Nicolás Maduro antydde att Guaidó "gömmer sig" på en ambassad, vilket oppositionsledaren kort därpå förnekade. "De ljuger för er", twittrade Guaidó, och tillade att han befinner sig "bland folket".

Maduro och hans regering har tidigare stämplat Guaidó som "på flykt undan rättvisan". Det finns dock ingen känd arresteringsorder mot honom.

Frankrike är ett av flera länder som erkänt Guaidó som interimspresident med hänvisning till att de inte betraktar Maduros presidentskap som legitimt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons