Annons
Nyheter

Guldföretag stäms av KO

Ekonomi • Publicerad 8 juni 2020
Konsumentombudsmannen har stämt företaget Guldbrev för vilseledande marknadsföring gentemot konsumenter. Arkivbild.
Konsumentombudsmannen har stämt företaget Guldbrev för vilseledande marknadsföring gentemot konsumenter. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Företaget Guldbrev lockar med bra betalt för guld som skickas in snabbt. Men det finns flera brister i bolagets marknadsföring och priset bestäms inte utifrån den prislista som visas utåt, enligt Konsumentombudsmannen (KO) som ansökt om stämning av bolaget.

"Det är lätt att tro att man ska få ett visst pris för sitt guld, men det visar sig när man väl skickat in guldet att Guldbrev inte alls vill betala så mycket. Det här vilseleder konsumenterna", säger Per Magnusson, processråd vid KO, i en kommentar.

Annons

För att få det pris som anges i reklamen för bolaget behöver man skicka in mer än 300 gram guld.

"Som jämförelse: en vigselring och ett par örhängen väger runt 5 gram", skriver Konsumentverket i pressmeddelandet.

KO vill att Patent- och marknadsdomstolen ser till att Guldbrev ändrar sin marknadsföring.

Konsumentverket har tagit emot anmälningar om vilseledande marknadsföring från ett hundratal konsumenter gällande bolaget.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons