Annons

Häktad Pussy Riot-medlem tar sig till Yran

Nöje • Publicerad 2 augusti 2019
Maria Aljochina, medlem i konstnärskollektivet Pussy Riot, greps av rysk polis förra helgen. Nu har hon släppts och uppträder på Storsjöyran i helgen. Pressbild.
Maria Aljochina, medlem i konstnärskollektivet Pussy Riot, greps av rysk polis förra helgen. Nu har hon släppts och uppträder på Storsjöyran i helgen. Pressbild.Foto: Privat

Efter förra helgens stora protest i Moskva, där Pussy Riot-aktivisten och författaren Maria Aljochina greps, är det nu klart att Aljochina har släppts ur häktet.

Det betyder att hon kommer att närvara under helgens Storsjöyran i Östersund där Pussy Riot är ett av de stora affischnamnen, meddelar festivalarrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt officiella siffror samlade demonstrationen omkring 3 500 personer i en protest mot den ryska valmyndigheten, som inte låter oberoende kandidater ställa upp i lokalvalen som hålls i september. Totalt greps runt 1 400 personer, vilket har fått omvärlden att reagera. Enligt FN:s människorättskommissariat (OHCHR) har polisen använt övervåld mot demonstranterna.

Pussy Riot uppträder på Storsjöyran lördagen den 3 augusti med två föreställningar på scenen Teatersalongen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons