Annons
Nyheter

Hällde kokande vatten på sovande medfånge

Brott • Publicerad 6 juni 2020
En fånge på Saltviksfängelset i Härnösand utsatte sin cellkamrat för en attack som slutade med att denne fick svåra brännskador. Arkivbild.
En fånge på Saltviksfängelset i Härnösand utsatte sin cellkamrat för en attack som slutade med att denne fick svåra brännskador. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

En fånge på Saltviksfängelset i Härnösand utsatte sin cellkamrat för en attack som slutade med att denne fick svåra brännskador. Förövaren, en man i 60-årsåldern, kokade vatten i en kastrull på morgonen och gick in i cellen och hällde det på en fånge i 20-årsåldern som låg och sov, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Offret vrålade av smärta medan förövaren lämnade cellen och kriminalvårdare skyndade till.

Annons

Den drabbade fången brännskadades svårt och vårdas på Sundsvalls sjukhus.

– Ett ruskigt överfall. En så grov misshandel är ovanlig på anstalten, säger polisens förundersökningsledare Anna Kudrocova.

Attacken, som rubriceras som grov misshandel, inträffade i torsdags morse.

Motivet är fortfarande oklart. Förhör ska hållas i nästa vecka.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons