Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2017

Skåne

Vid klockan sex på söndagsmorgonen körde en bilist in i en belysningsstolpe på Västkustvägen, och fick klippas loss av räddningstjänsten, skriver Sydsvenskan.

Skadeläget för den drabbade föraren är ännu oklart. Vad som orsakat den kommer nu att utredas av polisen, skriver tidningen.

Sverige

Annons

En person har förts till sjukhus med ambulans efter ett stort bråk i centrala Linköping strax efter klockan tre på natten.

Flera personer var inblandade i bråket och flera av dem har frihetsberövats, skriver polisen på sin hemsida.

Händelsen utreds som försök till mord "på grund av våldets karaktär", skriver polisen, och är i övrigt förtegen om omständigheterna kring brottet.

Minst nio lastbilar brinner på en parkering vid Icas centrallager i Ytterby i Kungälv, och branden kan spridas till fler bilar innan den är under kontroll, skriver Göteborgs-Posten.

– Räddningstjänsten begränsar så gott det går. De tror att det kommer sprida sig till fler bilar, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, till tidningen.

Larmet kom till räddningstjänsten strax före klockan halv ett på natten. Det finns ingen spridningsrisk till byggnader i närheten, enligt räddningstjänsten.

– Vi kommer att inleda en utredning om mordbrand alternativt grov skadegörelse till att börja med, säger vakthavande befäl Johan Ljung vid polisen i Göteborg, till Göteborgs-Tidningen. (TT)

En person är förd till sjukhus efter en krock i centrala Örebro vid midnatt.

Det var en fotgängare och en cyklist som kolliderade och både polis och ambulans larmades till platsen, skriver Nerikes Allehanda.

– Ambulansen lastade en person som inte var kontaktbar. Det framkommer inte om det var cyklisten eller fotgängaren, säger Johan Wallenius, Örebropolisens vakthavande befäl, till tidningen.

Annons

Vilka skador personen har ådragit sig är oklart. (TT)

Världen

Minst 24 människor har skadats, varav en allvarligt i en befarad gasexplosion i stadsdelen Wirral i Liverpool. Flera byggnader förstördes i explosionen och skadade ligger under rasmassorna.

Polis, räddningstjänsten och ambulans kallades till olycksplatsen, efter att flera byggnader rasat till följd av en kraftig explosion.

– Flera tvåvåningsbyggnader inom en radie på 40–50 meter har kollapsat på grund av en explosion, som misstänks ha orsakats av en gasläcka, säger en talesperson för räddningstjänsten i Merseyside, till The Telegraph.

Enligt obekräftade uppgifter har en dansskola, en möbelaffär och en kinesisk restaurang förstörts.

Totalt har 23 skadade människor förts till sjukhus. Femton av de skadade ska ha suttit och ätit på en restaurang mittemot byggnaden som exploderade. (TT)

USA har dödat en al-Qaidaledare i ett flyganfall i provinsen Paktika i Afghanistan i veckan.

Enligt ett uttalande från försvarshögkvarteret Pentagon dödades Qari Yasin, "en välkänd terroristledare inom al-Qaida", i ett flyganfall den 19 mars.

"Qari Yasins död är ett bevis på att terrorister som svärtar ned Islam och medvetet riktar i sig på oskyldiga människor inte kommer undan rättvisan", säger USA:s försvarsminister Jim Mattis, enligt uttalandet. (TT)

Minst tre fångar har omkommit och en är allvarligt skadad efter en brand på ett fängelse i Ciudad Victoria i norra Mexiko.

Annons

Branden startades av fångarna i protest, bara dagar efter att 29 fångar rymt från fängelset genom en 40 meter lång tunnel som de grävt.

I den mexikanska delstaten Tamaulipas, där Ciudad Victoria ligger, pågår ett blodigt krig mellan drogkartellerna Zetas och Gulfkartellen. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons