Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Singelolycka norr om Skurup. Misstänkt farligt föremål i bil i Burlövs kommun.
Publicerad 1 augusti 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

På natten till onsdagen inträffade en singelolycka med personbil på väg 102 norr om Skurup.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen i höjd med Janstorp klockan 02.16. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Ingen person ska ha behövt åka till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation som även uppger att en liten mängd olja läckte ut.

Vägen stängdes av under en stund. Vid klockan 04.15 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen.

Det nationella bombskyddet skickades till Stora Bernstorp i Burlövs kommun under natten. Detta efter att en bil med ett misstänkt farligt föremål krockat och två män sprungit ifrån den.

Männen kunde gripas efter hundsök. Ett område med en radie på cirka 300 meter spärrades av medan bombskyddet kontrollerade och säkrade föremålet.

Efter att avspärrningarna hävts togs i bilen i beslag för en teknisk undersökning.

Polisen uppger att de två männen har gripits misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

En bil blev övertänd vid en brand i Fleninge utanför Helsingborg sent på tisdagskvällen. Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte.

Och en stulen bil hittades i Kågeröd i Svalövs kommun under natten. Bilen ska ha varit skadad och saknat registreringsskyltar. Den bärgades från platsen efter att ägaren kontaktats, uppger polisen.

Sverige

Bogseringen av det havererade lastfartyget utanför Västervik har fortsatt hela natten och det är många timmar kvar.

– Det går långsamt, men bra, säger Jennie Allard, vakthavande befäl vid Kustbevakningen.

Flera båtar från Kustbevakningen ligger bakom det grundstötta lastfartyget Makassar Highway under bogseringen på väg till Oskarshamn. De plockar upp den olja som finns i kölvattnet. Under morgonen skickas även flyg upp för att fortsätta att hjälpa till med övervakning. (TT)

En detonation har inträffat vid en biluthyrningsfirma i centrala Stockholm. Polisens bombtekniker är på väg till platsen, skriver Aftonbladet.

Boende i området hörde en smäll och larmade polisen efter klockan 03.30. Det är oklart vad som orsakat detonationen.

– Vi vill försäkra oss om att inget farligt ligger kvar där, säger Thomas Ibstedt vid polisen till tidningen. (TT)

Världen

Minst 85 personer har skadats vid en flygplansolycka i delstaten Durango i centrala Mexiko.

Enligt Durangos guvernör ska ingen person ha omkommit.

Planet som skulle flyga från Durango i norra Mexiko till huvudstaden Mexiko City nödlandade strax efter starten.

"Det är bekräftat att det inte fanns några dödsfall vid olyckan med flyg #AM2431", skriver Durangos guvernör José Rosas Aispuro Torres på Twitter.

Anledningen till olyckan uppges ha varit en kraftig hagelstorm och enligt vittnesuppgifter började planet att brinna. Passagerare säger att planet hade "rört sig konstigt" vid starten. (TT)

Hundratals pendlare och semesterfirare drabbades när en av Paris mest trafikerade tunnelbanelinjer fick evakueras under tisdagskvällen. De förarlösa tågen stoppades av ett strömavbrott.

Felet inträffade strax efter klockan 20 i Maraiskvarteren i centrala Paris och åtta tåg fick utrymmas, enligt en talesperson för kollektivtrafikbolaget RATP. Många fick gå längs de mörka tunnelbanespåren till nästa station för att ta sig ut.

Trafiken kom i gång igen vid halv tolv på natten.

Enligt brandkåren behandlades fem personer för värmeutmattning efter att ha fastnat under jord. Frankrike har, liksom många andra europeiska länder, haft väldigt höga temperaturer den senaste veckan. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.