Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Misshandel, viltolycka, inbrott och bilbränder.
Publicerad 12 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polisen grep en man i Hässleholms kommun misstänkt för misshandel under tisdagskvällen.

Mannen är i 35-årsåldern och är misstänkt för brott i nära relation.

– Han har misshandlat sin fru, säger Carina Berggren, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Mannen greps i parets bostad. Efter förhör under natten anhölls han av åklagare. Kvinnan ska inte ha behövt söka vård.

Ett apotek i Broby har haft inbrott. Larmet gick strax efter klockan två på natten.

– Där har man krossat två rutor, säger Carina Berggren, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Det är oklart vad som har stulits. Polisen har ingen gripen eller misstänkt för inbrottet.

En singelolycka skedde mellan Viby och Kristianstad sent på tisdagen.

Enligt larmet till SOS har föraren av en personbil väjt för ett rådjur och kört in i vajerräcket på väg 118 mellan Viby och Kristianstad.

Föraren av bilen klarade sig oskadd enligt räddningstjänsten.

– Vi flyttade bilen och gjorde vägen farbar igen, säger Peter Rosenqvist, yttre befäl på räddningstjänsten.

Två bilar brann under natten i Rosengård, Malmö. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sverige

I dag räknas utlandsrösterna och de förtidsröster som kom in för sent för att räknas på valkvällen. Valresultatet hittills är så jämnt så att dessa sista röster kan avgöra utgången. Exakt hur många röster det handlar om kan Valmyndigheten inte säga, men de två senaste valen har det handlat om cirka 190 000 röster. (TT)

Flera polisbilar jagade på tisdagskvällen en bil i hög hastighet på E4 och E18 från Stockholm till Åkersberga.

– Det är en bil som inte har stannat när en polispatrull försökte stoppa den på Klarastrandsleden i Stockholm, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid polisen.

– Från början var det ett trafikbrott, sedan prejade den en av våra bilar inne på Klarastrandsleden, då växte brottsligheten.

Efterföljandet inleddes vid 21.50 och bilen hittades i Åkersberga vid 22.11.

– Vi har ett par personer där som vi håller på att utreda. Om de kommer att gå att binda till den här bilen är en annan historia, det får vi se. Ingen är frihetsberövad i nuläget, säger Mats Almqvist.

Ingen person skadades.

Enligt Aftonbladet rör det sig om en silvergrå Mercedes som jagades av ett tiotal polisbilar i upp mot 200 kilometer i timmen. Händelsen rubriceras som grov vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel. (TT)

En kvinna som i Luleå 2016 smet från skyddstillsyn med behandling och 180 timmars samhällstjänst har dykt upp – i amerikansk tv.

Den 35-åriga kvinnan dömdes för olaga förföljelse, urkundsförfalskning och övergrepp i rättssak av tingsrätten i Luleå, efter att hon under lång tid terroriserat och förföljt en man.

Men när domen skulle verkställas var kvinnan försvunnen, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Nu har tv-kanalen ABC 7 i New York avslöjat att hon driver svartboenden på flera adresser, och kvinnan berättar i sekvenser som filmats med dold kamera att hon tjänar motsvarande drygt 135 000 kronor i månaden på den olagliga verksamheten.

Utrymmena, som består av källarlokaler, ska dessutom vara livsfarliga då utgångar spikats igen för att inte upptäckas, enligt tv-inslaget.

Kvinnan är fortfarande efterlyst och häktad i sin frånvaro av den svenska polisen. (TT)

Världen

I de nordiska länderna Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island hade 5 procent av invånarna cancer under 2014, visar "European Health Report" från Världshälsoorganisationen WHO.

Samma år var genomsnittet 2,4 procent för de 53 länder som räknas in i rapportens europeiska region. Det är 50 procent fler än år 2000.

Antalet cancersjuka har fortsatt öka i Europa, men allt färre dör i sjukdomen på grund av att de drabbade kan få bättre behandling. (TT)

Uppemot två miljoner invånare i North Carolina, South Carolina och Virginia har ombetts eller beordrats evakuera, inför jätteorkanen Florences ankomst.

– Detta är inte en storm då man stannar och härdar ut. Detta är ett historiskt oväder, som kommer kanske en gång per livstid, säger North Carolinas guvernör Roy Cooper, som råder invånare att "fly nu".

En del vägar uppges dock vara igenkorkade av trafik. Florence väntas nå USA:s kust på torsdagen. (TT)

Explosioner och raketbeskjutning rapporteras från Mitiga, Libyens huvudstad Tripolis internationella flygplats. Uppgifterna gör att flygplan på väg dit för tillfället hänvisas till staden Misrata.

Om någon eller något skadats av raketerna är oklart. En raket ska ha landat i Medelhavet.

Bland de omdirigerade flygen under natten finns en flight från Egypten. (TT)

Australien har redan skickat specialstyrkor till Papua Nya Guinea (PNG), inför toppmötet inom stillahavssamarbetet Apec, rapporterar ABC.

Evenemanget den 12-19 november beskrivs som det största i huvudstaden Port Moresbys historia. Men PNG är ett fattigt land som behöver hjälp med säkerhet och infrastruktur. Bland annat hyrs kryssningsfartyg in som hotell.

Bland mötesdeltagarna finns Rysslands president Vladimir Putin och Kinas diktator Xi Jinping. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.