Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Tre gripna för hot mot vakten. Man gripen för bilstöld efter olycka.
Publicerad 10 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax efter klockan 02.30 på natten till lördagen skickades polis till Störa Östergatan i Ystad.

Annons

Där ska ordningsvakter ha hotats på ett uteställe.

Polisen grep tre män i åldern 26 till 28 år. De misstänks för hot mot tjänsteman.

Strax efter midnatt kom larm om en singelolycka med personbil på E22 öster om Linderöd.

Bilen misstänks vara stulen och en man som ska ha kört bilen har gripits som misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Ingen av de som var i bilen är särskilt intresserade av att snacka med oss, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Bilen behövde bärgas. Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen, enligt Larsson.

En person har förts till sjukhus efter en skottlossning i ett bostadsområde i Landskrona, uppger polisen.

– Vid halvelvatiden fick vi flera samtal från personer som uppger att de hört vad man tror är skott i området Silvergården i Landskrona, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd.

På plats hittas inte någon skadad, men en misstänkt brottsplats lokaliseras och spärras av.

En knapp timme senare får polisen uppgifter från sjukhuset i Helsingborg om att en skottskadad man kommit in till akuten. Han har körts dit i en privatbil. Polisen kopplar den skadade mannen till händelsen i Silvergården.

Annons

Mannen, som är i 35-årsåldern, är inte livshotande skadad. Polisen har inte någon misstänkt gärningsperson, men hör vittnen på plats

En förundersökning om mordförsök är inledd. (TT)

En man i 45-årsåldern ska ha rånats utomhus vid Nordenskiöldsgatan i centrala Malmö. Han ska under knivhot från en okänd man ha tvingats lämna ifrån sig plånbok där det bland annat fanns bankkort och körkort samt en mobil, enligt polisen.

Gärningspersonen ska sedan ha sprungit mot Västra hamnen och flera polispatruller sökte utan att finna honom.

Sverige

Sökandet efter den man som fallit överbord från en färja utanför Fjällbacka i Bohuslän är på väg att avslutas.

– Vi har inte hittat någon, sökandet börjar gå mot sitt slut. Sjöfartsverkets helikopter behövde tanka och har avvikit, och som det ser ut kommer den inte tillbaka. Jag inväntar nu besked om avslutad insats, säger Nina Brundin, kommunikatör vid Sjöfartsverket.

Larmet om att en man fallit överbord kom vid 02.30 efter att mannen observerats av en annan passagerare.

Enligt Sjöfartsverket föll personen från åttonde däck, cirka 20 meter upp. Bland annat helikopter, två färjor samt båtar från Sjöfartsverket, kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet har deltagit i sökandet.

Färjan, Stena Saga, var på väg från Oslo i Norge till Fredrikshamn i Danmark. (TT)

Annons

Världen

Ytterligare fyra döda har hittats, vilket innebär att den eldsvåda som kallas Camp Fire i norra Kalifornien nu har tagit minst nio liv. Den kallas redan den mest destruktiva i delstatens historia.

"Camp Fire" har bland annat ödelagt staden Paradise, och sprider sig fortfarande bortom kontroll. Tiotals människor saknas runt staden, som har haft 27 000 invånare.

Medier beskriver mardrömsscener när lågorna drog in i samhället så snabbt att folk lämnade sina köande bilar på den enda genomfartsgatan och springande försökte fly.

– Denna händelse var värsta tänkbara scenario, det var en sådan händelse vi länge befarat, säger Kory Honea, sheriff i Butte County, på en presskonferens.

– Tyvärr kunde inte alla ta sig ut.

Bränder kan mätas på många sätt, men enligt lokala medier är Camp Fire den värsta i delstatens historia. De räknar då antalet förstörda byggnader, som uppgår till över 6 000.

Och 80 mil söderut rasar en annan storbrand, kallad Woolsey, vid kändistäta Malibu. "Elden rasar utom kontroll och är på väg in i befolkade delar av Malibu", varnar myndigheterna i den lilla staden, som har drygt 10 000 invånare. "Alla invånare måste evakuera omedelbart". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons