Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Pojke rånad i Malmö. Grovt rattfylleri på E4.
Publicerad 12 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En 15-årig pojke ska ha blivit rånad av fyra andra jämnåriga personer på söndagskvällen.

Annons

Det var vid klockan 21.47 som polis larmades till Slottsparken i Malmö där pojken ska ha blivit rånad på en jacka och en väst. Patruller sökte efter gärningspersonerna.

Två personer har kontrollerats, uppger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region syd.

– De stämde inte in helt, så de släpptes efter kontroll ute på platsen. I övrigt är patrullerna klara, säger han strax efter klockan 23.

Strax efter midnatt skickades polis och räddningstjänst till Hästhagen i Malmö där en personbil brann.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand, men ingen person har gripits på måndagsmorgonen. Ingen person har heller skadats fysiskt vid händelsen, enligt polisen.

Senare under natten, klockan 03.45, skickades polis och räddningstjänst även till Lorensborg i Malmö där tre bilar skadas i en brand. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Inte heller i det fallet har någon gripits eller skadats fysiskt.

På natten till måndagen ska en 27-årig kvinna som cyklade på Henrik Smithsgatan i Malmö ha blivit sparkad av en person så att hon föll och slog i marken. Kvinnan kunde ta sig till akutmottagningen för kontroll på egen hand.

Strax före klockan 01 åkte polis till akuten och träffade henne. En anmälan om misshandel har upprättats.

Och sent på söndagskvällen ska en 23-årig man ha rånats av två personer utomhus vid Sofielundsvägen i Malmö. Mannen ska under hot med ett pistolliknande föremål ha tvingats lämna ifrån sig sin mobil.

Annons

Manen ska inte ha skadats fysiskt vid händelsen, enligt polisen som har gjort en anmälan om grovt rån.

Sverige

Strax efter midnatt mot måndagen larmades polisen om en lastbil som vinglade på E4 i höjd med Ljungby.

– Allmänheten lägger sig bakom när lastbilschauffören begagnar sig av bägge fälten i södergående riktning. Man följer efter bilen och påkallar polis som kommer och stoppar honom, säger Andreas Jörnefeldt, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Färden ska ha tagit slut vid en rastplats vid Lagan.

Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri efter provtagning och greps på platsen.

Världen

Över 200 människor saknas fortfarande, uppger den lokala sheriffen Korey Honea vid en presskonferens. Släckningen av bränderna väntas ta runt tre veckor, enligt Kaliforniens myndighet för skogs- och brandskydd, Cal Fire.

Dödssiffran 29 är lika hög som i den förödande skogsbranden i Griffith park 1933, som hittills bedömts vara den mest dödliga branden i delstaten.

Ytterligare två döda har hittats i Los Angeles. (TT)

Annons

Flera personer har dödats under en israelisk militär insats på Gazaremsan under söndagen. Sex palestinier och en israelisk officer har mist sina liv, enligt officiella källor.

"Vid den här händelsen dödades en IDF-officer och en annan officer skadades lindrigt", står det i ett uttalande från den israeliska militären (IDF).

Sex palestinier dödades också, enligt hälsomyndigheten i Gaza, bland annat en lokal befälhavare för den väpnade grenen av islamiströrelsen Hamas.

Palestinska säkerhetskällor uppger att sammandrabbningen bland annat inkluderade israeliska flygangrepp.

I södra Israel ljöd larm som kan tyda på att robotar skjutits upp från Gazaremsan. Enligt den israeliska militären noterades tio uppskjutningar från Gaza mot Israel.

Två av dem hindrades av israeliskt antirobotförsvarssystem och det är inte känt var de andra robotarna landade. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons