Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Skåne
Publicerad 2 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Arlas kosläpp har ställts in som offentligt evenemang i år till följd av coronaviruset.

Annons

Men för den som vill se de glada klövdjuren ta sig ut på sommarbete kommer möjligheten att följa släppet via nätet att finnas, lovar mejerikooperativet.

Det rör sig om en "stor direktsändning", enligt Dalarnas Tidningar.

– Vi kommer med hjälp av ett externt produktionsbolag att göra ett program, men sedan kommer även vissa bönder direktsända själva. Det betyder att man kan uppleva kosläppet hemma i sin egen soffa, komplett med mjölk och bullar, säger Fredrik Larm, sponsor- och eventchef på Arla. (TT)

Inbrottstjuven trodde att det skulle bli en enkel stöt. Larmet gick inte ens när rutan på övervåningen krossades i helgen och han tog sig in i Skellefteåföretagets lokaler.

Men på nedervåningen hade några i företaget after work, och en av deltagarna gick upp för att se vad som lät och träffade där på tjuven.

– Jag frågade ”Vad fan håller du på med?”, och då rusade han mot mig. Vi brottades litegrann, jag lyckades få omkull honom och hålla fast honom. Jag ropade till mina kollegor att de skulle ringa polisen, berättar den anställde för Norran.

Polisen kunde senare gripa mannen och han häktades under veckan. (TT)

Världen

Antalet smittade av coronaviruset klättrade på onsdagen över 900 000-strecket, enligt Johns Hopkins-universitetets sammanställning.

Vid 23-tiden (svensk tid) var antalet bekräftat smittade nästan 922 000.

Annons

Enligt sammanställning hade drygt 46 000 avlidit till följd av viruset vid samma tidpunkt.

Antalet tillfrisknade låg samtidigt på 192 964. (TT)

Flygjätten British Airways (BA) kommer att permittera 36 000 av sina anställda, rapporterar BBC. Det motsvarar 80 procent av BA:s kabinanställda, markpersonal och de som arbetar på huvudkontoret. Ingen medarbetare ska avskedas.

Beslutet har under en veckas tid förhandlats fram med fackförbundet Unite.

I tisdags stängde BA all trafik från Londonflygplatsen Gatwick, samtliga BA-anställda där och på London City Airport ingår bland de permitterade. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons