Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Ett flertal lägenheter på en gård i Nosaby förstördes i natt i en kraftig brand.
I Bunkeflostrand ska en yngre man blivit svårt knivhuggen.
Publicerad 4 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En brand utbröt efter midnatt i en gårdsbyggnad med lägenheter i Nosaby i Kristianstad. Flera hushåll fick utrymma byggnaden, som inte gick att rädda. Det finns inga rapporter om några personskador.

Annons

En yngre man ska ha knackat på en lägenhet i Bunkeflostrand och boende i lägenheten larmade polis och ambulans vid 01-tiden på lördagen, uppger Sydsvenskan. Mannen ska ha blivit knivhuggen ett flertal gånger och fördes till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen i nuläget som försök till mord.

Räddningstjänsten larmades om en brinnande personbil i Trelleborg strax före klockan 03. En intillstående bil ska också ha skadats. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse.

En personbil ska ha kört in i ett elskåp i utkanten av Osby, strax innan klockan 05. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen, men ingen person behövde föras till sjukhus.

Sverige

Svenskar törstar efter information om coronaviruset. Under mars tog 1177 Vårdguiden emot totalt 780 000 samtal, jämfört med 525 000 i februari som var en normal månad för tjänsten.

– Man frågar väldigt mycket om sina symtom och undrar om det kan vara corona, säger Lena Ivö, presschef på Inera som driver tekniken på 1177.

Även antalet besök på hemsidan 1177.se ökade stort under förra månaden, från 14 miljoner besök i februari till 19 miljoner i mars.

Inera arbetar tillsammans med regionerna för att hantera det hårda trycket. Väntetiderna ska vara kortare nu än tidigare. (TT)

Världen

Brasiliens president Jair Bolsonaro har utlyst söndagen som nationell dag för fasta och bön för att "befria Brasilien från denna ondska", det vill säga coronaviruset.

Annons

Bolsonaro har konsekvent tonat ner faran med viruset och gått mot såväl sin egen hälsominister som de lokala guvernörer och borgmästare som infört egna restriktioner.

Över 9 000 fall av virussmittan har konstaterats i Brasilien. Minst 359 personer har avlidit i sviterna av covid-19. (TT)

Samtliga invånare i USA rekommenderas att täcka näsa och mun med någon sorts skydd när de rör sig utomhus eller träffar andra människor, det säger president Donald Trump. Halsdukar eller liknande skydd går bra, masker som används i vården gör det inte.

Trump själv kommer inte att använda ansiktsskydd.

– Man kan göra det men måste inte. Jag väljer att inte göra det, men vissa vill nog göra det och det är okej, säger han på sin dagliga presskonferens. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons