Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i östra Skåne.
Bombtekniker skickades till Helsingborg sedan ett misstänkt föremål hittats under en bil.
Publicerad 6 april 2020

Här saknas innehåll

Skåne

Efter midnatt larmades polisen till en parkering i Helsingborg då ett misstänkt farligt föremål hittats under en bil. Platsen spärrades av och nationella bombskyddet kallades dit.

Annons

Senare kunde man konstatera att föremålet var ofarligt. Polisen har upprättat en anmälan om grovt olaga hot. Ingen misstänkt har gripits.

Sverige

Göteborgspolisen fick in flera larm om misstänkt skottlossning på söndagskvällen, skriver GT.

En förundersökning angående mordförsök är inledd med anledning av misstänkt skottlossning i område Frölunda, säger vakthavande befäl Martin Hallberg till tidningen.

Polisen vet inte om någon person har skadats. (TT)

Världen

Det senaste dygnet har fler än 1 200 dödsfall till följd av coronaviruset registrerats i USA, enligt Johns Hopkins-universitetet.

Hittills har minst 337 000 personer konstaterats vara smittade med viruset och över 9 600 personer har avlidit i landet.

I antal döda räknat är USA det tredje värst drabbade landet i världen, efter Italien och Spanien. (TT)

Ukrainska myndigheter har noterat ökade radioaktivitetsnivåer till följd av en skogsbrand i Tjernobyls avspärrade zon.

Annons

"Det är dåliga nyheter – radioaktivitetsnivåerna är högre än normalt i brandens centrum", skriver Jegor Firsov, chef för en miljömyndighet, på Facebook.

Branden rasade på ett område på omkring 100 hektar i helgen, och bekämpades med två flygplan, en helikopter och omkring 100 brandmän. Den ökade radioaktiviteten ställde till en del bekymmer för brandmännen.

På söndagen märktes inte längre några synliga lågor och radioaktiviteten hade återgått till de normala nivåerna i området, enligt räddningstjänsten. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons