Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två gripna med stulen bil utanför Kristianstad.
Man anhållen – försökte föra ut 30-tal katalysatorer ur landet.
Publicerad 8 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

På natten till onsdagen slog en väktare larm till polisen om att en bil kördes vingligt på E22 utanför Kristianstad.

Polis kontrollerade bilen i höjd med Tings Nöbbelöv. Det visade sig då att bilen var anmäld stulen.

Annons

– När vi gör husrannsakan i den bilen hittar vi misstänkt stulet gods, säger Johanna Bryhagen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Det rör sig om en cykel och verktyg.

Mannen och kvinnan, som är i 30- respektive 25-årsåldern, greps vid klockan 02.30 misstänkta för häleri. Båda två misstänks även ha varit påverkade av narkotika.

Bilen ska ha stulits i Malmö för några dagar sedan.

Här saknas innehåll

Under natten brann en personbil vid Såggatan i Sjöbo. Larmet om branden kom klockan 02. Räddningstjänst åkte till platsen med två enheter och släckte.

Tidigt på onsdagsmorgonen hade polisen inte kunnat identifiera bilen än. Men man rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

– Patrullen har sett bilen innan, det var i princip bara en skrotbil, säger Tenny Eriksson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad.

En man i 20-årsåldern greps i Trelleborgs hamn strax efter klockan 23 på tisdagskvällen.

– Han hade ett 30-tal katalysatorer i bilen som man kan misstänka är stulna, säger Tenny Eriksson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Mannen, som är utländsk medborgare, greps i samband med att han skulle lämna landet med färja. Han förhördes och anhölls senare.

Annons

Sent på tisdagskvällen inträffade en singelolycka med en a-traktor vid Breinge sydväst om Degeberga.

Larmet om olyckan kom klockan 22.21. Räddningstjänst och ambulanspersonal skickades till platsen.

– En a-traktor har vält i en kurva. Två personer som var fastbältade var ute när räddningstjänsten kom fram och hade lindriga skador, säger Mattias Östling, inre befäl vid räddningstjänsten i nordöstra Skåne.

Fordonet hamnade vid sidan om vägen och trafiken ska inte ha påverkats efter olyckan, enligt Östling.

Ingen av de inblandade fördes till sjukhus med ambulans, uppger SOS Alarms händelseinformation.

Blekinge län

Många brottsmisstankar efter husrannsakan i bil i Blekinge under natten till onsdagen. Det var vid 01-tiden som en polispatrull upptäckte en bil med körförbud norr om Rödeby.

– När man ska stoppa den så försöker de sticka. Då ser man att föraren kastar ut någonting. Men det blir bara ett kort försök, sedan väljer föraren att stanna, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

I bilen fanns fyra personer i 20- till 30-årsåldern, båda män och kvinnor. Föraren misstänks för drograttfylleri.

– Han är så pass påverkad att patrullen tar körkortet på plats. Man gör husrannsakan i bilen och anträffar en ansenlig mängd narkotika. Vi tror att det är amfetamin, säger Hansson.

Alla fyra personerna misstänks nu för narkotikainnehav. En av passagerarna misstänks även för eget bruk av narkotika, provet visade positivt.

Annons

Dessutom hittades misstänkt stöldgods i bilen.

– De kunde inte styrka att det var deras, säger Magnus Hansson.

Ingen av de inblandade greps formellt.

Sverige

Vid klockan 01.11 kom larm om att flera bilar brann vid Hagagårdsvägen i Alvesta.

Fotograf på plats uppger att det handlar om fyra bilar som brann, vilket polisen bekräftar.

Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte. Det ska inte ha varit någon risk för spridning till byggnader.

Polis var också där och rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand. Ingen person är misstänkt på onsdagsmorgonen.

Världen

Det senaste dygnet har nästan 2 000 nya dödsfall registrerats i USA, den högsta dygnssiffran hittills. Totalt har över 12 800 människor avlidit i covid-19 i landet.

Innan dess hade siffrorna börjat sjunka något. President Donald Trump tror att den mörka trenden har nått toppen och vill skyndsamt lätta på restriktionerna.

– Vi vill öppna den (ekonomin) snart, det är därför jag tror att vi kanske är på väg mot den absoluta toppen av kurvan, säger Trump. (TT)

Annons

Australiens parlament väntas under onsdagen rösta igenom ett enormt stimulanspaket på 130 miljarder australiska dollar, motsvarande runt 800 miljarder kronor.

Stödåtgärderna ska försöka mildra det som ekonomer förutspår kommer att bli den värsta lågkonjunkturen i landets historia.

Australien har som många andra länder infört hårda restriktioner för att stoppa coronaviruset. Dessutom drabbades landet svårt av stora skogsbränder tidigare i år. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons