Annons

Hårda EU-regler utlovas om Huawei

EU • Publicerad 28 januari 2020
EU:s inremarknadskommissionär Thierry Breton. Arkivfoto.
EU:s inremarknadskommissionär Thierry Breton. Arkivfoto.Foto: Francisco Seco/AP/TT

EU-kommissionen kommer inte att förbjuda medlemsländerna att samarbeta med kinesiska Huawei om 5G. Men tuffa villkor kommer det att bli, lovar kommissionären för den inre marknaden, Thierry Breton.

– Det handlar inte om diskriminering. Det handlar om att slå fast regler. De kommer att bli strikta. De kommer att bli krävande, men naturligtvis kommer vi i EU att välkomna alla operatörer som är villiga att acceptera dem, säger Breton i ett framträdande inför EU-parlamentets industriutskott på tisdagen.

Kommissionen ska på onsdagen lägga fram sina rekommendationer på 5G-sidan. Enligt de delar som läckt ut på förhand väntas man bland annat föreslå att medlemsländerna undviker att förlita sig på endast ett bolag, och att man sätter upp ramverk för att kontrollera tillgången till känsliga delar av infrastrukturen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons