Annons
Nyheter

Hög M-politikers bostad vandaliserad

Brott • Publicerad 2 maj 2020
Moderaternas finansregionråd Iréne Svenonius. Arkivbild.
Moderaternas finansregionråd Iréne Svenonius. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Iréne Svenonius, moderat finansregionsråd i Stockholm, har fått sin bostad norr om Stockholm vandaliserad. "Detta är ett avskyvärt illdåd. Hot och våld mot folkvalda är angrepp mot vår demokrati och får aldrig accepteras. De som gjort detta måste hittas och lagföras", skriver partisekreterare Gunnar Strömmer i en kommentar.

Svenonius har på sitt Twitterkonto publicerat en bild på ytterväggen till ett hus där texten "AVGÅ /AFA STHLM" sprejats med röd text.

Annons

Det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktion (Afa) har lagt upp bilden på sin sajt, tillsammans med en text med rubriken "Avgå Iréne Svenonius!"

Det oklart om någon polisanmälan gjorts. TT har utan framgång försökt få saken bekräftad av Svenonius, Säpo och polisen.

Karin Wanngård, socialdemokratiskt oppositionsborgarråd i Stockholm, skriver på Twitter att dådet är avskyvärt och att hon hoppas att Svenonius och hennes familj mår bra.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons