Annons
Nyheter

Högg kvinna med machete – får tio års fängelse

Brott • Publicerad 11 juli 2022
En kvinna som attackerade flera personer vid en matbutik i Oskarshamn döms till fängelse. Arkivbild
En kvinna som attackerade flera personer vid en matbutik i Oskarshamn döms till fängelse. ArkivbildFoto: Mikael Fritzon / TT

En kvinna i 30-årsåldern har dömts till tio års fängelse för att bland annat ha attackerat en annan kvinna med machete i en matbutik i Oskarshamn, skriver lokala medier.

I förhör har kvinnan hävdat att hon missbrukat droger och att "en annan person" manipulerat henne till att utföra dådet. Men en rättspsykiatrisk undersökning visade att hon inte led av någon psykisk störning och tingsrätten avfärdar motivet som en efterhandskonstruktion.

Annons

Det var den 30 mars i år som kvinnan gick till attack och utdelade flera hugg mot en annan kvinna som stod framme vid kassan i matbutiken. Offret fick djupa sår och skadade ryggen, men skadorna var inte livshotande.

På väg ut ur matbutiken attackerade kvinnan även en man och högg honom i armen samt dödshotade en pappa och hans barn.

Kalmar tingsrätt slår fast att avsikten med attacken i matbutiken var att döda offret. Kvinnan döms även försök till grov misshandel och att betala skadestånd till offren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons