Annons
Nyheter

Hovrätt dömer ytterligare tre för påskupploppen

Brott • Publicerad 2 november 2022
Polisbussar i brand vid upploppet i Sveaparken i Örebro i påskas. Arkivbild.
Polisbussar i brand vid upploppet i Sveaparken i Örebro i påskas. Arkivbild.Foto: Kicki Nilsson/TT

Ytterligare tre män fälls av Svea hovrätt för grovt blåljussabotage i samband med påskupploppet i Sveaparken i Örebro. Männen döms till sex, fem respektive 4,5 års fängelse, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

I tingsrätten dömdes männen till fängelse i 7,5, sex respektive 4,5 års fängelse. Göta hovrätten har tidigare kommit med två domar om händelserna i Sveaparken och då kommit fram till att utgångspunkten när påföljden bestäms ska vara fem års fängelse.

Annons

Den bedömningen ställer sig rätten bakom även i detta fall, vilket betyder att två av männen får straffen sänkta. Den tredje bedöms ha haft en mycket pådrivande roll och varit väldigt aktiv i våldsutövningen, och döms därför till sex års fängelse.

Ett stort antal personer har dömts i tingsrätt och hovrätt sedan påskupploppen, som ägde rum i kölvattnet av den högerextreme politikern Rasmus Paludans genomförda eller planerade sammankomster i flera svenska städer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons