Annons
Nyheter

Hundtransport stoppad – "fruktansvärd stank"

Djur • Publicerad 7 december 2020
Gatuhund i Rumäniens huvudstad Bukarest, maj 2013. Arkivbild.
Gatuhund i Rumäniens huvudstad Bukarest, maj 2013. Arkivbild.Foto: Vadim Ghirda/AP

Gränspolisen hittade 59 gatuhundar i två fordon som stoppades vid Öresundsbron i helgen. Personalen beskriver att de möttes av en "fruktansvärd stank" av urin, spyor och avföring när dörrarna öppnades. Transporterna kom från Rumänien och Bosnien, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Den ena hundtransporten blev insläppt i Sverige eftersom dokumentationen var i ordning, medan den andra skickades tillbaka över Öresundsbron.

Annons

Denna transport var arrangerad av en organisation som hjälper till med adoption av gatuhundar. Chauffören erkände för polisen att hundarna inte blivit rastade på två dygn.

– Det är inte första gången detta förekommer i samband med frakten av hundar i adoptionsverksamhet. Vi ser att det finns stora brister. Det är för små burar, hundarna rastas inte och är i dåligt skick, säger Mattias Gårdlund, djurskyddsinspektör på länsstyrelsen, till SVT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons