Annons
Nyheter

Ica återkallar kallrökt lax

Livsmedel • Publicerad 1 december 2020
Ica återkallar skivad kallrökt lax i 150-gramsförpackningar med bäst före-datum 16 januari 2021. Arkivbild.
Ica återkallar skivad kallrökt lax i 150-gramsförpackningar med bäst före-datum 16 januari 2021. Arkivbild.Foto: Dan Strandqvist

Ica återkallar skivad kallrökt lax i 150-gramsförpackningar, eftersom de har fel bäst före-datum. På förpackningarna står det att laxen ska ätas senast den 16 januari 2021, men det korrekta bäst före-datumet går ut redan före jul.

I ett pressmeddelande skriver Ica att det inte är några fel på produkten, utan att laxen återkallas som en försiktighetsåtgärd då den inte bör konsumeras efter den 17 december.

Annons

Återkallelsen gäller endast för förpackningar märkta med bäst före-datum 16 januari 2021.

"På ICA gör vi noggranna kvalitetskontroller av alla produkter vi sätter på marknaden. Vi har upptäckt att det står fel bäst före-datum på den nuvarande förpackningen och det är viktigt att kunden får information om detta", säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige i ett pressmeddelande.

Ica utreder nu tillsammans med sin leverantör hur felmärkningen kan ha skett och vilka åtgärder som ska vidtas för att det inte ska ske igen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons