Annons
Nyheter

Inbakade ägg skapar förvirring bland britter

Vad räknas som en godkänd måltid? Frågan har under den senaste tiden aktualiserats i Storbritannien.
Men det är inte tallriksmodellen som får britterna att lägga pannan i djupa veck – det är möjligheten att ta sig en pint.
Storbritannien • Publicerad 2 december 2020
Scotch eggs är vanligt på brittiska pubar och picknickar. Arkivbild.
Scotch eggs är vanligt på brittiska pubar och picknickar. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

I en stor del av Storbritannien tillåts under befintliga coronarestriktioner endast pubar servera sina gäster dryck om denna serveras tillsammans med en måltid.

Diskussionen om vad som egentligen bör räknas som en måltid engagerar nu såväl polis som politiker.

Annons

En ensam pizzaslice fick tummen ner av Manchesterpolis, men de ändrade sig sedan när de insåg bitarnas storlek, rapporterar bland annat tidningen The Guardian.

Den traditionella pubpirogen "cornish pasty" fick däremot tummen upp av fastighetsministern Robert Henrick tidigare i höst.

Den senaste rätten att hamna under lupp är "scotch egg", kokt ägg inbäddat i korvfärs och kryddor som sedan friteras till en oval gyllenbrun liten boll.

– Så vitt jag vet så är det en förrätt. Mina egna preferenser om vad som är en godkänd måltid innefattar mer än bara ett ägg men det är för att jag är matglad, säger kabinettsminister Michael Gove under en intervju med tv-programmet Good Morning Britain.

Men det dröjde inte länge innan han i en senare tv-intervju med ITV News tycktes ha ändrat uppfattning om de inbakade äggen.

– Ett scotts egg är en måltid. Jag skulle personligen klämma i mig ett par bara jag fick möjligheten, men jag inser att det även kan vara en måltid.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons