Annons
Nyheter

Indien och Kina redo att lösa gränsbråk

Indien/Kina • Publicerad 7 juni 2020
Indiska och kinesiska gränssoldater drabbade samman i ett slagsmål nära gränsstationen Nathu La som här syns på bilden. Arkivbild från 2006.
Indiska och kinesiska gränssoldater drabbade samman i ett slagsmål nära gränsstationen Nathu La som här syns på bilden. Arkivbild från 2006.Foto: GURINDER OSAN/AP/TT

Indien och Kina har kommit överens om att "fredligt" reda ut den senaste tidens konflikter som uppstått vid ländernas gemensamma gräns, uppger Indiens regering efter ett högnivåmöte mellan kärnvapenmakternas militärer.

Spänningarna har trappats upp de senaste veckorna kring ländernas 350 mil långa gemensamma gräns, längs vilken flera omstridda områden ligger.

Annons

Flera bråk har uppstått mellan de tusentals soldater som länderna mobiliserat i områdena. Spänningarna har varit som störst kring den indiska delstaten Ladakh som gränsar mot Tibet i Kina.

Den 9 maj skadades flera soldater på båda sidor i ett slagsmål i den indiska delstaten Sikkim.

"Båda sidor har gått med på att fredligt lösa situationen i gränsområdena i enlighet med flera bilaterala överenskommelser", skriver Indiens utrikesdepartement i ett uttalande, och tillägger att man genom fortsatta militära och diplomatiska förbindelserna vill säkerställa fred i områdena.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons