Annons
Nyheter

Inflationen slår mot bilindustrin

Ekonomi • Publicerad 3 november 2022
Bättre än väntat i tredje kvartalet för BMW räckte inte för att lyfta aktien, som faller på trenden nedåt i försäljningsvolymen till följd av inflationseffekter i Europa. Arkivbild
Bättre än väntat i tredje kvartalet för BMW räckte inte för att lyfta aktien, som faller på trenden nedåt i försäljningsvolymen till följd av inflationseffekter i Europa. ArkivbildFoto: Matthias Schrader AP/TT

Den utbredda inflationen i Europa har börjat göra tydliga avtryck i bilindustrins försäljning. Utvecklingen trycker ned BMW:s och Stellantis aktier på börserna i Frankfurt respektive Paris.

Stellantis – med Peugeout, Fiat och Chrysler bland märkena – uppger i en delårsrapport att de märker hur kunder skjuter upp bilköp.

Annons

– Makromiljön är helt klart väldigt utmanande, särskilt i Europa, säger Stellantis finanschef Richard Palmer på en telefonkonferens med journalister.

Även tyska BMW – som slog förväntningarna vad gäller vinst och omsättning under tredje kvartalet – ser motvind i efterfrågan.

BMW-aktien backar 3,2 procent, medan Stellantis tappar 2,2 procent.

Konkurrenten Volkswagen sänkte så sent som förra veckan sin försäljningsprognos.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons