Annons
Nyheter

Inga fel på bilen vid olyckan i Sörfors

Det var inga fel på bilen i singelolyckan sydväst om Sundsvall där fyra 16-åriga pojkar omkom i slutet av maj, visar polisens tekniska undersökning.
Olycka • Publicerad 11 juni 2020
Det var inga fel på bilen vid olyckan i Sörfors där fyra pojkar omkom i slutet av maj. Arkivbild.
Det var inga fel på bilen vid olyckan i Sörfors där fyra pojkar omkom i slutet av maj. Arkivbild.Foto: Mats Andersson / TT

Utredningen om vad som orsakade olyckan i Sörfors fortsätter.

– Sammanfattningsvis kan man säga att det inte kunnat konstateras med hjälp av datan från fordonets styrenheter samt det tekniska skicket på fordonet vid undersökningstillfället, att det skulle funnits några brister på fordonet som varit bidragande till olyckan, säger Alexandra Bergström, förundersökningsledare vid polisen, till TV4 Nyheterna.

Hög hastighet

Annons

Både Trafikverket och polisen har efter utredningar konstaterat att det inte fanns några brister på vägen vid olycksplatsen på väg 548. Undersökningar har även visat att bilden körde i hög hastighet när krockkudden löstes ut.

– Hastigheten var lite högre än 120 km/h, exakt hastighet går inte att fastställa. Bilen har sedan kommit ut utanför vägbanan och föraren har panikbromsat, säger Alexandra Bergström till SVT Nyheter Västernorrland.

Hastighetsbegränsningen på vägen är enligt polisen 70 km/h.

Två på sjukhus

Två av de omkomna pojkarna hörde hemma i Medelpad och två i Hälsingland.

Två flickor som färdades i samma bil vårdas fortfarande på sjukhus. Den äldre, 19 år gammal, ligger fortsatt nedsövd medan den yngre 14 år gammal, stundtals är vaken.

– Jag har pratat med henne genom hennes mamma och vi kommer att försöka prata med flickan snart, säger Alexandra Bergström, till Sundsvalls Tidning.

Förhoppningen är att polisen ska kunna förhöra 14-åringen under nästa vecka för att få information om vad som hänt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons