Annons
Nyheter

Inga utsläpp från fartyg på grund

Det passagerarfartyg som under torsdagskvällen gick på grund utanför Oxelösund i Södermanland låg vid 05.30-tiden på fredagsmorgonen fortfarande kvar utanför kustremsan.
Olyckor • Publicerad 13 maj 2022
En av Kustbevakningens båtar. Arkivbild.
En av Kustbevakningens båtar. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Det är ännu oklart varför passagerarfartyget Diana gick på grund och tog in vatten. Ingen av de 25 passagerarna och 14 besättningsmännen som befann sig ombord på fartyget skadades och alla utom fem besättningsmän, som stannade kvar för att hantera fartyget, evakuerades snabbt av sjöräddningen.

Det finns tre kubikmeter diesel på fartyget i två separata tankar, men inga utsläpp hittades under natten då Kustbevakningen länspumpade fartyget.

Annons

– Läget bedöms som stabilt och inget nytt har hänt, det är helt oförändrat under natten och det är många instanser som ska göra sitt där ute, säger Ulrika Dahl, ledningscentralbefäl vid Kustbevakningen.

Flera enheter från Kustbevakningen finns på plats och myndighetens flyg har flugit över området, men inte upptäckt några utsläpp.

En förundersökning är inledd som i nuläget leds av Kustbevakningen.

Diana, som är byggd 1931 och brukar trafikera Göta kanal, var på väg från Vadstena mot Stockholm, skriver Södermanlands Nyheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons