Annons
Nyheter

Ingen förlikning i KD-ledarens fastighetsbråk

Ebba Buschs husköpstvist ser ut att gå till rättegång. Den 81-årige man som hon ligger i konflikt med förkastar KD-ledarens förlikningsbud.
Inrikes • Publicerad 9 mars 2021
KD-ledaren Ebba Busch efter den muntliga förberedelsen i tisdags i tvistemålet om ett fastighetsköp. Arkivbild.
KD-ledaren Ebba Busch efter den muntliga förberedelsen i tisdags i tvistemålet om ett fastighetsköp. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Det är hans älskade hus och det vill han ha kvar, säger 81-åringens juridiska ombud Johann Binninge.

Parterna satte sig ner för att förhandla i Uppsala tingsrätt i tisdags. 81-åringen erbjöd sig då att stå för Ebba Busch samtliga juridiska kostnader, om han fick behålla huset.

Annons

KD-ledarens motbud innebar en högre köpesumma för huset, samt att respektive part skulle stå för sina kostnader, uppger Binninge.

– Men priset har ingen betydelse alls för min klient, säger han.

Därmed ser fastighetstvisten ut att gå till rättegång. Dagens besked tyder på att det blir huvudförhandling 25–27 oktober, skriver Expressen.

Ebba Busch ombud Katrin Björklund hoppas dock fortfarande att det går att nå en förlikning i frågan.

– Det är formellt sett möjligt för parterna att nå en överenskommelse ända tills rätten har prövat frågan. Min klient är fortfarande öppen för att förhandla eller att ta ställning till eventuella motbud. Men vår inställning i tvisten är densamma som tidigare, att min klient har rätten på sin sida, säger hon.

Det var i somras som KD-ledaren köpte huset utanför Uppsala. Köpekontrakt undertecknades och handpenning betalades, men därefter ångrade sig husägaren och ville häva köpet – något Ebba Busch inte ser som rimligt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons