GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingen ljusning i värsta brandområdena

SOS Alarm har just nu 21 aktiva ärenden med brand i terräng runtom i landet. Även om antalet inte nödvändigtvis beskriver omfattningen är det en minskning jämfört med i går.
Bränderna • Publicerad 24 juli 2018 • Uppdaterad 24 juli 2018
Ett brandbekämpningsplan nära Sveg under måndagen.
Ett brandbekämpningsplan nära Sveg under måndagen.
Foto: Robert Henriksson/TT

Siffran anges i SOS Alarms rikstäckande lägesuppdatering på tisdagsmorgonen, och kan förändras snabbt.

SOS Alarm påpekar också att antalet larmsamtal till 112 fortsätter att ligga på "klart över genomsnittet".

Enligt de prognoser som läggs ut på dinsakerhet.se ser risken för skogsbränder ut att minska något i Sveriges norra halva de närmaste dygnen, medan läget om möjligt kan förvärras ännu mer i södra halvan.

I norr minskar risken både för nya bränder och för spridning av tidigare eldsvådor. Men det hjälper inte så mycket där det rasar skogsbränder som värst nu. För eldområdena i Dalarna, Gävleborg och Jämtland syns ingen större skillnad.

Enligt SMHI väntas visserligen en del regn i Jämtland det närmaste dygnet, men det är i fjällområden där det inte brinner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.