Annons
Nyheter

Snö i mängder kom under söndagen

SMHI varnade för snöfall – och snön kom. Som mest snöade det i norra Dalarna och norra Lappland, medan Västerbotten och Norrbotten endast fick några centimeter snö.
Väder • Publicerad 10 maj 2020
Det snöade rejält i bland annat norra Dalarna under söndagen. Arkivbild.
Det snöade rejält i bland annat norra Dalarna under söndagen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Under lördagen kom en varning från SMHI om snöfall i Dalarna, Hälsingland, Medelpad, Västerbotten och Norrbotten i samband med en kallfront från väster. Under söndagen började snöfallet, och lokalt blev det upp till tio centimeter snö.

– I norra Dalarna och västra Gävleborgs län har det kommit tio centimeter, säger Chrysanthi Unnerstad, meteorolog på SMHI.

Annons

I Västerbotten och Norrbotten blev det några centimeter snö, medan delar av norra Lappland fick en decimeter.

Under eftermiddagen på söndagen tog SMHI bort sin varning, då det värsta snöfallet var över.

– Nu när det har avvecklats eller är på väg att avvecklas så är varningen borta. Jag tycker att det var rätt att ha en varning eftersom det är så sent på säsongen och det kom faktiskt upp till tio centimeter snö.

När den sista snön har fallit i Dalarna under söndagskvällen ser det ut att bli relativt snöfritt ett tag.

– Nu fortsätter det att vara kallt och det kan komma någon enstaka snöby men det är inget större snöfallsområde som kommer, säger Chrysanthi Unnerstad.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons