Annons
Nyheter

Inget hinder för kommunala resursskolor

Skola • Publicerad 26 juni 2020
Utbildningsminister Anna Ekström (S) välkomnar förslaget om en tydligare lagstiftning kring kommunala resursskolor. Arkivbild.
Utbildningsminister Anna Ekström (S) välkomnar förslaget om en tydligare lagstiftning kring kommunala resursskolor. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det finns inga hinder för att kommuner undervisar elever med särskilda stödbehov i separata enheter, enligt ett delbetänkande i en statlig utredning som undersöker regleringen av kommunala resursskolor, skriver Dagens Nyheter. Utredningen föreslår dock att skollagen förtydligas – då formuleringarna upplevts som otydliga och därför väckt osäkerhet.

Förslaget välkomnas av utbildningsminister Anna Ekström (S).

– De elever som behöver undervisning i mindre grupper för att utvecklas, vara trygga och känna sig delaktiga ska självklart kunna få det. Därför är det bra att utredningen klart och tydligt slår fast att det inte finns några hinder i lagstiftningen mot särskilda undervisningsgrupper, och att reglerna om hur kommuner ska kunna starta fler resursskolor nu blir tydligare, säger hon till tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons