Annons
Nyheter

Insatser mot taxiförare efter kvinnoangrepp

Kenya • Publicerad 8 mars 2022
Motorcyklar är ett vanligt förekommande färdmedel i Kenya, och används ofta av taxiförare. Arkivbild.
Motorcyklar är ett vanligt förekommande färdmedel i Kenya, och används ofta av taxiförare. Arkivbild.Foto: Brian Inganga/AP/TT

Kenyas president Uhuru Kenyatta beordrar hårda tag mot landets många taxiförare på motorcykel. Anledningen till beslutet på tisdagen var att en kvinna blivit attackerad av en grupp taxiförare i samband med en trafikolycka i huvudstaden Nairobi.

Gruppen av taxiförare slet i kvinnans kläder, och ofredade henne i angreppen då hon satt i sin bil. En film från händelsen har spridits på sociala medier, och fått presidenten att agera.

Annons

"Jag har gett order om att polis ska . . . straffa de skyldiga. Det som vi såg (på filmen) får aldrig hända igen – det är en skam för hela Kenyas samhälle".

Ett hundratal demonstranter har visat sitt missnöje med händelsen och protesterade utanför polisens högkvarter.

Hittills har 16 taxiförare i verksamheten, som lokalt kallas boda boda, gripits. Samtliga förare i landet måste nu söka om sitt registreringsbeslut, enligt president Kenyatta.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons