Annons
Nyheter

Inspelning skakar hårt pressad Bolsonaro

Brasilien • Publicerad 13 maj 2020
Brasiliens president Jair Bolsonaro har tappat stöd under coronakrisen. Nu skakas han av ytterligare skandaler.
Brasiliens president Jair Bolsonaro har tappat stöd under coronakrisen. Nu skakas han av ytterligare skandaler.Foto: Eraldo Peres/AP/TT

Brasiliens president Jair Bolsonaro förnekar att han sparkade landets federala polischef för att förhindra en utredning mot sin familj. Nu skakas den redan hårt pressade presidenten av en inspelning från ett regeringsmöte i april, där han påstås antyda att han vill byta ut toppskiktet inom polisen för att tysta ned pågående utredningar.

Bolsonaro har medgett att han talade om sin familj på mötet men hävdar att det handlade om en oro för familjens säkerhet

Annons

– Jag sade aldrig ordet "utredning", säger Bolsonaro och tillägger att bandet skulle ha förstörts.

Högsta domstolen har godkänt en utredning gällande maktmissbruk mot presidenten för hans påstådda politiska inblandning i den federala polisens arbete.

Två av Bolsonaros söner, också de politiker, förekommer i två olika utredningar. Presidenten och sönerna har kallat utredningarna politiskt motiverade.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons