Annons
Nyheter

Israel: Mordmisstänkta palestinier ihjälskjutna

Israeliska styrkor uppges ha skjutit ihjäl tre palestinska män som anklagas för mordet på en brittisk-israelisk kvinna och hennes två döttrar i april.
Mellanöstern • Publicerad 4 maj 2023
En palestinsk man kastar sten mot en konvoj med israeliska militärfordon under torsdagens räd mot Nablus.
En palestinsk man kastar sten mot en konvoj med israeliska militärfordon under torsdagens räd mot Nablus.Foto: Majdi Mohammed/AP/TT

De tre männen ska ha dödats i en israelisk räd mot staden Nablus på ockuperade Västbanken på torsdagen. Två av dem var medlemmar i islamistgruppen Hamas, enligt ett gemensamt uttalande från israelisk polis och säkerhetstjänst.

De två systrarna och deras mamma dödades nära den israeliska bosättningen Hamra i Jordandalen den 7 april, när gärningsmän öppnade eld mot den bil de färdades i.

Annons

2023 har varit ett ovanligt blodigt år i området. Fler än 100 palestinier har dödats av israeliska styrkor sedan årets start, enligt en sammanställning av nyhetsbyrån AFP. Under samma period har ett tjugotal israeler dödats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons