Annons
Nyheter

Journalistmiddag åter med gliringar och skämt

Det var första gången på sex år som en president närvarade vid evenemanget.
USA • Publicerad 1 maj 2022
USA:s president Joe Biden skämtade med journalister.
USA:s president Joe Biden skämtade med journalister.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Efter ett pandemiuppehåll och dessförinnan bojkott av Bidens företrädare Donald Trump, var det åter dags för presidenten och USA:s journalistgrädda att samlas. Biden kommenterade att det var sex år sedan en president närvarade:

– Det har sin förklaring. Vi drabbades av en fruktansvärd smitta. Och det följdes av två år med covid, sade han.

Annons

Under den årliga middagen – som för första gången hölls 1921, 1924 var Calvin Coolidge förste president att närvara – utbyts jabbar mellan press och president. Värd för tillställningen var komikern Trevor Noah som inte tyckte att Biden skulle vara så hård mot sig själv om de svikande förtroendesiffrorna.

– Sedan du tillträdde har ju allt pekat uppåt, sade han och fortsatte:

– Bränslet har gått upp, hyrorna har gått upp, maten har gått upp.

Men det var inte bara skämt och gliringar som delades ut, utan även flera priser. Och man passade på att hedra de journalister som har dödats i Ukrainakriget.

– Jag vill tacka er alla för det viktiga arbete som ni gör, sade Noah innan han avslutade med en varning:

– Ta det försiktigt när ni lämnar i kväll, vi vet att den här regeringen inte är så bra på evakueringar, sade han – en hänvisning till USA:s misslyckade utträde ur Afghanistan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons