Annons
Nyheter

Källor: Ryssland rekryterar syrier till kriget

Ukraina • Publicerad 7 mars 2022
Människor passerar under förstörd bro när de försöker fly Irpin, väster om Kiev, under söndagen.
Människor passerar under förstörd bro när de försöker fly Irpin, väster om Kiev, under söndagen.Foto: Oleksandr Ratushniak/AP/TT

Ryssland rekryterar syrier med erfarenhet från strider i stadsmiljö för att strida i Ukraina, uppger fyra myndighetskällor för tidningen The Wall Street Journal.

Soldaterna rekryteras för att underlätta för Ryssland, som gick in i Ukraina 24 februari, att inta Kiev, säger personerna till tidningen. En av källorna uppger att några av dem redan anlänt till Ryssland.

Annons

Ryssland gick in i kriget i Syrien på diktatorn Bashar al-Assads sida 2015 och konflikten som pågått i landet i över tio år har präglats av strider i stadsmiljö.

Utländska stridande har redan gått in i kriget för att strida både på Rysslands och Ukrainas sida. Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba uppger att 20 000 personer från 52 olika länder anslutit sig för att strida mot Ryssland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons