Annons
Nyheter

Karolinska rankas i världstoppen

Medicin • Publicerad 3 mars 2021
Tidskriften Newsweek har utsett Karolinska universitetssjukhuset till världens sjunde bästa sjukhus. Arkivbild.
Tidskriften Newsweek har utsett Karolinska universitetssjukhuset till världens sjunde bästa sjukhus. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm har utnämnts till världens sjunde bästa sjukhus av den amerikanska tidskriften Newsweek.

"Detta är ett erkännande till det fantastiska arbete som alla anställda på sjukhuset gör", säger sjukhusdirektör Björn Zoëga i ett pressmeddelande.

Annons

Listan toppas av tre amerikanska sjukhus. Bäst i världen anses Mayo Clinic i Rochester vara, följt av Cleveland Clinic i Cleveland och Massachusetts General Hospital i Boston.

Bara ett sjukhus i Europa, Charité i Berlin på sjätte plats, rankas högre än Karolinska. Sverige representeras bland de 100 främsta även av Akademiska sjukhuset i Uppsala, på plats 46.

Det är tredje året i följd som Newsweek presenterar sin lista, som görs i samarbete med det tyska statistikföretaget Statista och som rankar 2 000 sjukhus i 25 länder. På förra årets lista hade Karolinska plats tio.

Sjukhusen rangordnas efter tre kriterier: medicinska resultat, resultat i patientundersökningar samt rekommendationer från experter som läkare och sjukvårdschefer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons