Annons
Nyheter

Katedral ringde för en miljon döda i covid

USA • Publicerad 10 maj 2022
Washington National Cathedral ringde för en miljon människor som avlidit som en följd av covid-19. Arkivbild.
Washington National Cathedral ringde för en miljon människor som avlidit som en följd av covid-19. Arkivbild.Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Katedralen Washington National Cathedral i USA:s huvudstad ringde sina klockor 1 000 gånger på måndagen. Varje klockslag representerade 1 000 liv som förlorats till covid-19 i USA.

– I dag har vi nått en tragisk milstolpe i vårt land. En miljon människor har avlidit som en följd av covid-19, sade katedralens domprost Randolph Marshall Hollerith innan klockorna slutade ringa.

Annons

USA har de senaste veckorna sett en uppgång i antalet nya smittofall. Antalet döda med koppling till pandemin har dock sjunkit de senaste månaderna.

Katedralens klockor har tidigare ringt när olika symboliska milstolpar nåtts under pandemin, bland annat i september 2020 när landet nådde 200 000 dödsfall.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons