Annons
Nyheter

KD och M lovar ta strid mot fastighetsskatt

Ekonomi • Publicerad 2 maj 2021
"Sveriges mest impopulära skatt" kallar debattörerna Ebba Busch (KD) och Ulf Kristersson (M) fastighetsskatten. Arkivbild.
"Sveriges mest impopulära skatt" kallar debattörerna Ebba Busch (KD) och Ulf Kristersson (M) fastighetsskatten. Arkivbild.Foto: Anika Af Klercker/TT

Om den S-ledda regeringen återinför fastighetsskatten kommer en borgerlig regering ta första tillfället som kommer att ta bort den igen, skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och Moderaternas dito Ulf Kristersson på Aftonbladet debatt. Utspelet kommer inför söndagskvällens partiledardebatt i SVT.

De kallar fastighetsskatten "Sveriges mest impopulära skatt i modern tid".

Annons

"Skatten var en stor belastning för barnfamiljer, den var oförutsägbar i sin utformning och den tvingade människor att flytta från sina hem. Den beskattade boende, trots att man hade köpt sitt hus för beskattade pengar och tvingas betala reavinstskatt om man en dag säljer huset med vinst", skriver Busch och Kristersson.

Ett antal socialdemokratiska distrikt, bland dem Socialdemokraterna i Stockholm, vill att fastighetsskatten ska återinföras. Men finansminister Magdalena Andersson (S) har sagt att det nu inte finns planer på att återinföra skatten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons