Annons
Nyheter

Kinas export steg oväntat i april

Ekonomi • Publicerad 7 maj 2020
Munskydd packas för export i Wuhan, Kina.
Munskydd packas för export i Wuhan, Kina.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Analytikerna förutspådde att Kinas export skulle minska kraftigt i april. Men i stället ökade den med 3,5 procent jämfört med samma månad i fjol, visar nysläppta siffror över Kinas handelsbalans.

Landets import sjönk samtidigt med 14,2 procent. Kina noterar därmed ett handelsöverskott på motsvarande drygt 450 miljarder kronor för april, betydligt bättre än prognosen, som förutspådde ett överskott på motsvarande drygt 60 miljarder kronor. Det är även mer än en fördubbling från mars, då överskottet låg på nästan 200 miljarder kronor.

I april återupptog fabriker i landet sin produktion efter coronavirusutbrottet, men analytiker i en Reutersenkät räknade ändå med att exporten skulle rasa 15,7 procent, efter att ha fallit 6,6 procent i mars.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons