Annons
Nyheter

Klarna köper Pricerunner

Ekonomi • Publicerad 2 november 2021
Betaltjänsten Klarna köper Pricerunner. Arkivbild.
Betaltjänsten Klarna köper Pricerunner. Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Klarna köper prisjämförelsetjänsten Pricerunner för cirka nio miljarder kronor. Säljare är H&M-ägaren Karl-Johan Persson, investmentbolaget Creades, eEquity, före detta vd Nicklas Storåkers och nuvarande vd Mikael Lindahl.

Creades ägde 11 procent i Pricerunner, enligt Dagens industri. För den delen betalar Klarna drygt en miljard kronor, 40 procent kontant och 60 procent genom Klarna-aktier, enligt Creades. Räknat på hela bolaget landar prislappen därmed på i storleksordningen nio miljarder kronor.

"Investeringen i Pricerunner blev ovanligt kort för att vara en Creadesinvestering, men samtidigt en av de bästa i företagets historia med en reavinst om SEK 689 miljoner kronor sedan den ursprungliga investeringen i april i år", skriver Creades i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons