Nyheter

Klart för åtal för mord i Markaryd

Brott • Publicerad 7 maj 2020
Åtal väntas i tingsrätten i Växjö under fredagen. Arkivbild.
Åtal väntas i tingsrätten i Växjö under fredagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

70-åringen i småländska Markaryd försvann den 31 juli förra sommaren. Tio dagar senare hittades han död i ett skogsområde – och två män ringades in som misstänkta för mord.

Den ena – en 48-årig ukrainsk man – häktades förra hösten vid Växjö tingsrätt. Den andre var länge spårlöst försvunnen, men greps i Polen i december och häktades även han. Nu väntas åtal väckas under fredagen, skriver polisen i ett pressutskick.

Det har tidigare visat sig att den döde mannens bil, en ljus Volvo, kördes över Öresundsbron till Danmark och vidare mot Tyskland bara dagar efter 70-åringens försvinnande. Bilen var enligt polisen falskskyltad vid tillfället.

En av de häktade greps också längs med en motorväg i Tyskland.

Polisen har även utrett kopplingar mellan Markarydsfallet och ett ärende i Malå i Västerbotten. 70-åringens stulna bil och de två misstänkta männen sågs i Malåtrakten innan en 80-årig man oförklarligt försvann där.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.