Annons
Nyheter

Klart för åtal för mord i Markaryd

Brott • Publicerad 7 maj 2020
Åtal väntas i tingsrätten i Växjö under fredagen. Arkivbild.
Åtal väntas i tingsrätten i Växjö under fredagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

70-åringen i småländska Markaryd försvann den 31 juli förra sommaren. Tio dagar senare hittades han död i ett skogsområde – och två män ringades in som misstänkta för mord.

Den ena – en 48-årig ukrainsk man – häktades förra hösten vid Växjö tingsrätt. Den andre var länge spårlöst försvunnen, men greps i Polen i december och häktades även han. Nu väntas åtal väckas under fredagen, skriver polisen i ett pressutskick.

Annons

Det har tidigare visat sig att den döde mannens bil, en ljus Volvo, kördes över Öresundsbron till Danmark och vidare mot Tyskland bara dagar efter 70-åringens försvinnande. Bilen var enligt polisen falskskyltad vid tillfället.

En av de häktade greps också längs med en motorväg i Tyskland.

Polisen har även utrett kopplingar mellan Markarydsfallet och ett ärende i Malå i Västerbotten. 70-åringens stulna bil och de två misstänkta männen sågs i Malåtrakten innan en 80-årig man oförklarligt försvann där.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons