Annons
Nyheter

KO stämmer hälsokostföretag

Konsument • Publicerad 3 april 2023
Konsumentombudsmannen stämmer hälsokostföretaget Immitec. Arkivbild.
Konsumentombudsmannen stämmer hälsokostföretaget Immitec. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Konsumentombudsmannen (KO) stämmer företaget Immitec som säljer hälsokostprodukter via telefon. Bolaget har tidigare utretts av KO och lovat bättring, men anmälningarna har fortsatt komma in.

Kunder vittnar om att de lurats in i dyra abonnemang genom påståenden om gratis "prova på-paket" och vinster i tävlingar. Konsumenter har också fått paket skickade till sig utan tidigare kontakt med företaget. Personer som tagit emot paketen får sedan veta att de tecknat ett abonnemang som kostar 400 kronor att avsluta, skriver KO i ett pressmeddelande.

"De som blir uppringda får ingen information om kostnader. Säljarna fokuserar på att prata om gratis prova-på, bra erbjudanden och vinster från låtsastävlingar. KO menar att företaget ägnar sig åt en klassisk abonnemangsfälla. Upplägget bryter mot lagen", säger Gunnar Wikström vid KO enligt pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons