Annons
Nyheter

Kollaps för Norwegians passagerartrafik

Ekonomi • Publicerad 7 maj 2020
Merparten av lågprisflygbolaget Norwegians flygplansflotta ha parkerats i coronakrisen. Arkivbild.
Merparten av lågprisflygbolaget Norwegians flygplansflotta ha parkerats i coronakrisen. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Antalet passagerare som flög med det krisdrabbade norska flygbolaget Norwegian rasade med 98,7 procent i april, enligt månadssiffror från bolaget.

Totalt uppgick antalet passagerare som flög med Norwegian i april till 41 311 personer. Det kan jämföras med 3,14 miljoner passagerare i april i fjol.

Annons

Statistiken kommer sedan Norwegians aktieägare, stora långivare och leasingbolag gjort upp om en plan som omvandlar nästa elva miljarder av bolagets skulder till aktier samt en nyemission på upp till 400 miljoner kronor.

Skuldrekonstruktionen görs för att det högt belånade bolaget ska få upp andelen eget kapital och därmed kunna få ta del av statliga lånegarantier.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons