Annons
Nyheter

Koncernbidrag okej trots korttidsavtal

Ekonomi • Publicerad 12 juni 2020
Tillväxtverket ger grönt ljus för vissa koncernbidrag trots att bolagen tar emot permitteringsstöd från staten. Arkivbild.
Tillväxtverket ger grönt ljus för vissa koncernbidrag trots att bolagen tar emot permitteringsstöd från staten. Arkivbild.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Så kallade koncernbidrag, där det flyttas pengar från ett bolag till ett annat inom en koncern, för räkenskapsåret 2019 är okej även för bolag som tagit emot permitteringsstöd, enligt Tillväxtverket.

Men det får inte ske koncernbidrag för det räkenskapsår som bolaget har fått stödet.

Annons

När det gäller aktieutdelningar är Tillväxtverket snävare i sin bedömning.

"Tillväxtverkets principiella bedömning är att arbetsgivare inte bör genomföra aktieutdelningar under någon del av det räkenskapsår under vilket företaget får stöd, med undantag för aktieutdelningar som skett före den 16 mars 2020", skriver myndigheten.

"Att ändra ett beslut om aktieutdelning är en betydligt mindre ingripande åtgärd än att revidera bokslutet, vilket krävs för att återta koncernbidrag. Därför bedöms sedvanliga aktieutdelningar på ett annat sätt jämfört med koncernbidrag."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons