Annons
Nyheter

Körde 190 på 80-väg – bilägaren frias

Brott • Publicerad 12 november 2022
En fartkamera. Arkivbild.
En fartkamera. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En ung man i Dalarna frias i ett fall där en fartkamera registrerat hans bil körandes i 192 kilometer i timmen på en 80-väg, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

Fartkamerans bild lyckades inte fånga hela ansiktet på föraren. Den anklagade mannen har nekat och inte heller velat säga vem som använde fordonet.

Annons

Tingsrätten skriver i sin bedömning att bilens ägare har en halskedja som liknar den föraren på bilden bär och att båda är tatuerade på handen. Men tatueringarna "förefaller olika" och därför är det inte ställt utom rimligt tvivel att bilens ägare faktiskt har begått brottet.

Helt frikänd blir mannen inte. I en annan del av åtalet döms han för misshandel för att ha sparkat en liggande man i huvudet. Straffet blir 120 timmars samhällstjänst.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons