Annons
Nyheter

Kraftigt vinstlyft för Trustly

Ekonomi • Publicerad 16 mars 2021
Betaltjänstbolaget Trustlys vinst och omsättning lyfte kraftigt i digitaliseringsvågen i pandemin. Arkivbild
Betaltjänstbolaget Trustlys vinst och omsättning lyfte kraftigt i digitaliseringsvågen i pandemin. ArkivbildFoto: Manu Fernandez AP/TT

Det svenska betaltjänstbolaget Trustly, på väg att börsnoteras, redovisar ett lyft för nettoomsättningen på 42 procent till 1 974 miljoner kronor för 2020.

Det justerade rörelseresultatet för 2020 lyfte till 907 miljoner kronor, upp från 695 miljoner ett år tidigare.

Annons

Under fjärde kvartalet ökade intäkterna med 44 procent till 564 miljoner kronor, vilket gav en rörelsevinst på 240 miljoner.

"Transaktionsvolymen i vårt globala nätverk ökade under helåret med 43 procent till drygt 190 miljarder kronor. Samtidigt ser vi en fortsatt ökad efterfrågan på Trustlys betalningslösning, bland annat drivet av skiftet från offline- till onlinehandel och att konsumenter i allt större utsträckning föredrar att betala direkt från sina bankkonton", skriver vd Oscar Berglund i en kommentar.

Trustly, med Nordic Capital som huvudägare, planerar senare i år en börsnotering. Enligt Reuters uppger källor att värderingen av bolaget då kan hamna på motsvarande 90 miljarder kronor.

Bolaget räknar bland annat Paypal, Transferwise och Facebook till sina kunder.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons