Annons
Nyheter

Krav om vaccinering på arbetsplatser

Ekonomi • Publicerad 9 mars 2021
Fack och arbetsgivare vill att man ska kunna få covidvaccin på sin arbetsplats. Arkivbild.
Fack och arbetsgivare vill att man ska kunna få covidvaccin på sin arbetsplats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

LO, PTK och Svenskt Näringsliv uppmanar regeringen och regionerna att möjliggöra coronavaccinering på eller i nära anslutning till arbetsplatser, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Risken är ju att om det är krångligt och besvärligt att man helt enkelt struntar i att vaccinera sig, och det är ju inte bra, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson till radion.

Annons

Som exempel tas att man genom pandemilagen skulle kunna möjliggöra att befintlig företagshälsovård används till vaccineringen.

– På många ställen kommer det att bli väldigt svårt för stora grupper att ta sig till ett och samma sjukhus eller vad det nu kan vara för inrättning, i stället för att man kommer ut och vaccinerar på arbetsplatsen, säger Mattias Dahl från Svenskt Näringsliv.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons