Annons
Nyheter

Krav på åtgärder efter Vilks död

Olycka • Publicerad 13 juli 2022
Polisens kriminaltekniker och utredare på olycksplatsen vid Markaryd där konstnären Lars Vilks och två poliser omkom i oktober i fjol. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker och utredare på olycksplatsen vid Markaryd där konstnären Lars Vilks och två poliser omkom i oktober i fjol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Konstnären Lars Vilks och två poliser omkom i en olycka utanför Markaryd förra året. Arbetsmiljöverket kräver nu att polisen vidtar åtgärder för att se till att en liknande olycka inte kan inträffa igen, skriver Skånska Dagbladet.

Nyligen lades förundersökningen om brott ned av åklagaren. Den troliga orsaken till olyckan är att ett däck exploderade och att föraren därmed förlorade kontrollen, kom över på den andra körbanan och i hög fart kolliderade med en lastbil.

Annons

Arbetsmiljöverket är nu klar med sin inspektionsrapport, som har skickats till polisen.

– I den utredning som gjordes framkom inte om de tänker vidta åtgärder. Det är det vi är intresserade av, om man kan göra något för att det inte ska hända igen – som bättre däck, eller att de inte kör för fort, säger Ingegerd Glimberg, inspektör på Arbetsmiljöverket till tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons