Annons
Nyheter

Krisande Libanon väntas förlänga nedstängning

Libanon • Publicerad 5 maj 2020
En frisör med andningsskydd klipper en kund i en salong i Libanons huvudstad Beirut i måndags. Nedstängningen av landet väntas förlängas, samtidigt som vissa restriktionslättnader tillåtit bland annat frisörer och restauranger att öppna, men till 30 procent av den normala kapaciteten.
En frisör med andningsskydd klipper en kund i en salong i Libanons huvudstad Beirut i måndags. Nedstängningen av landet väntas förlängas, samtidigt som vissa restriktionslättnader tillåtit bland annat frisörer och restauranger att öppna, men till 30 procent av den normala kapaciteten.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Libanons regering väntas förlänga de restriktioner som införts för att bromsa virusspridningen med ytterligare två veckor, till den 24 maj. Landets högsta försvarsråd har rekommenderat en sådan förlängning, uppger en källa med insyn, och ett beslut i frågan väntas fattar senare under tisdagen.

740 fall av coronasmitta och 25 dödsfall har rapporterats i Libanon.

Annons

Landet led under en svår ekonomisk kris redan före virusutbrottet och coronarestriktionerna har förvärrat situationen.

Regeringen bedömer att omkring tre fjärdedelar av befolkningen nu är i behov av stöd för att klara vardagen. Nyligen lyftes vissa restriktioner vilket bland annat möjliggjort för restauranger att öppna, men med kraftiga begränsningar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons