Annons
Nyheter

Kristersson: Vi utreder ledamoten

Politik • Publicerad 13 september 2021
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson bekräftar att partiet utreder en riksdagsledamot för olämpligt beteende mot en ung kvinna. Arkivbild.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson bekräftar att partiet utreder en riksdagsledamot för olämpligt beteende mot en ung kvinna. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderatledaren Ulf Kristersson bekräftar nu att partiet utreder en riksdagsledamot som är misstänkt för olämpligt sexuellt beteende mot en flicka i partiets ungdomsförbund.

– Vi sade häromdagen att vi tar den här sortens uppgifter på stort allvar. Vi har tillsatt en utredning som går till botten med de här frågorna. När vi har mer att berätta om den kommer vi tillbaka, säger Kristersson till Expressen.

Annons

Ledamoten är under tiden kvar i tjänst.

– Ja, vi gör ingenting annat än att utreda detta väldigt noggrant, säger Kristersson.

Expressen avslöjade i förra veckan att en moderat riksdagsledamot anklagas för olämpligt sexuellt beteende mot en flicka över 15, men under 18 år, som tillhör Moderata ungdomsförbundet.

Enligt Expressens uppgifter ska ledamoten ha uppmanat flickan att skicka bilder av sexuell karaktär till honom, något han själv har förnekat.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons