GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kritik från Centern efter beslut om hemtjänsten: ”Besvikelsen är stor!”

Riksdagen ville ändra socialtjänstlagen tillfälligt, så att kommuner skulle slippa hantera sommargäster med hemtjänst. Men regeringen vill inte gå vidare med ärendet, uppger Sofia Nilsson (C), riksdagsledamot från Broby.
Östra Göinge • Publicerad 16 juni 2020 • Uppdaterad 16 juni 2020
Sofia Nilsson, Centern
Sofia Nilsson, Centern
Foto: Janerik Henriksson/TT

”Besvikelsen är stor!”.

Det skriver Sofia Nilsson (C) på sitt Facebook-konto efter beskedet att regeringen inte går vidare efter riksdagens majoritetsbeslut.

Centern var just det parti som svängde i frågan och gav majoritet för att ta fram ett tillfälligt lagförslag om hemtjänst.

För Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge, spelar regeringens beslut inte någon större roll.

– Nej, det påverkar inte oss, säger Åberg, som i våras tog beslutet att stoppa sommargäster med hemtjänst.

De brukar vara sju till antalet, i början av maj hade bara en person ansökt om det.

– Men regeringens beslut att inte göra något lär göra att fler kommuner lär stoppa sommargäster med hemtjänst.

Det är ju redan sommar nu, hur blir det i praktiken?

– Kommuner lär köra med förhalningstaktik. Man har ju ändå tre månader på sig att hantera en ansökan om hemtjänst, säger Åberg.

Han uppmanar, precis som tidigare, svenska folket att inte ge sig ut på några längre resor i sommar utan att hålla sig hemmavid.

– Nu har vi haft studentfirande och snart är det midsommar... jag tror på en kalldusch i spridningen av covid-19. Tyvärr, säger Åberg.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.