Annons
Nyheter

Kropp hittad efter dykningar i Grästorp

En kropp har hittats under lördagen i samband med dykningar efter den försvunna kvinnan i Grästorp, uppger polisen.
Kroppen är ännu inte identifierad.
Brott • Publicerad 5 mars 2022
Kroppen hittades vid 12-tiden på lördagen efter det att dykningar genomförts i ån Nossan i Grästorps kommun i sökarbetet efter den kvinna som varit försvunnen. Kroppen är ännu inte identifierad.
Kroppen hittades vid 12-tiden på lördagen efter det att dykningar genomförts i ån Nossan i Grästorps kommun i sökarbetet efter den kvinna som varit försvunnen. Kroppen är ännu inte identifierad.Foto: Adam Ihse/TT
Polis på plats i Forshall i Grästorps kommun där en kropp hittades under lördagen i samband med dykningar efter den kvinna som varit försvunnen. Kroppen är ännu inte identifierad.
Polis på plats i Forshall i Grästorps kommun där en kropp hittades under lördagen i samband med dykningar efter den kvinna som varit försvunnen. Kroppen är ännu inte identifierad.Foto: Adam Ihse/TT

Kroppen hittades vid 12-tiden på lördagen efter det att dykningar genomförts i ån Nossan i Grästorps kommun under ledning av sjöpolisen under förmiddagen.

– Det här är ett område som man har sökt i och det har varit frivilliga dykare som sökt i området tidigare. Nu har även sjöpolisen varit på plats och där har det genomförts nya dykningar. I anslutning till det har man anträffat en kropp, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Annons

Kroppen är inte identifierad med det kan inte uteslutas att det är den försvunna kvinna från Grästorp som man sökt efter, säger Göransson.

Sannolikt kommer det dröja några dagar innan man kan fastställa identiteten på personen som hittats. Man ska även arbeta för att kunna fastställa en dödsorsak.

– Platsen kommer undersökas av polisens kriminaltekniker. Det arbetet kommer pågå under dagen.

Det var sent på söndagskvällen den 13 februari som en kvinna i Grästorp försvann efter en promenad. Det sista spåret uppgavs vara ett telefonsamtal kring midnatt.

Polis och Missing People har sökt efter henne i flera omgångar, bland annat med helikopter, drönare, hundpatrull och vattensonar. Hundratals frivilliga har deltagit i Missing Peoples skallgångskedjor.

Den 18 februari häktades en man i 40-årsåldern misstänkt för människorov i ärendet. Mannen var enligt polisen den sista kända personen som träffade den försvunna kvinnan på söndagen. Hans försvarare har tidigare uppgett att han nekar till alla anklagelser. Mannen omhäktades i fredags.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons